wie ben ik?

Wie ben ik?

61 kopie

Hallo, ik ben Angelique Pollen. Sinds mijn zeventiende werk ik in de gezondheidszorg waarvan de laatste paar jaar als verpleegkundige op de ambulance. In al die jaren heb ik veel gezien en meegemaakt en geloofde erin dat ik hier op een gezonde manier mee omging. Tot ik tijdens een spoedrit een ervaring opdeed die me bewust maakte dat ik wellicht toch niet zo goed voor mijzelf had gezorgd. We reden spoed over een dijkje toen ik plots misselijk werd. Nu word ik dat niet snel, was de weg er niet naar en ook niet het rijgedrag van mijn collega . Terwijl ik me naar links omdraaide om mijn collega op de hoogte te brengen dat ik me niet goed voelde worden, zag ik in een flits het huis waar ik jaren eerder betrokken was geweest bij een familiedrama. Ik kreeg kippenvel, rilde en vertelde mijn collega wat er gebeurde. Net zo snel als de misselijkheid kwam opzetten, verdween het! Deze ervaring zette me aan het denken. Ik had geen last gehad van de hulpverlening, had er niet van wakker gelegen en toch gebeurde dit?

Gedurende mijn LifeCoach opleiding bij het Atma Instituut, ging ik hier aandacht aan besteden. Door in mijn onderbewuste te duiken kwamen hulpverleningen tot aan mijn begin jaren naar boven. Ik realiseerde me dat we onbewust van alles opslaan en dat we soms door een trigger er aan herinnert worden.

Wie herkent zich niet in het kippenvel moment bij het horen van een liedje of het ruiken van een geur? Dit kan een fijne herinnering of sensatie zijn. Wat nou als het geen positieve reactie is? Als het je herinnert aan iets heftigs dat je hebt meegemaakt of waar je steeds aan blootgesteld staat? Dan loop je het risico ongemerkt overbelast te raken met gevolg van lichamelijke en psychische klachten. Vanuit mijn visie ‘ beter voorkomen dan genezen’ heb ik een coachpraktijk opgezet waar we samen kijken naar hoe belast je bent. Met behulp van verschillende coaching-tools help ik je weer in balans te komen. Handige praktische tips en oefeningen die je mee krijgt zullen er voor zorgen dat je alarmsignalen leert herkennen en jezelf in balans kunt houden.

Ben je benieuwd wat jouw ervaringen onbewust met je doen en wil je dit onderzoeken of heb je lichamelijke of psychische klachten waar je wat aan wilt doen, neem dan vrijblijvend contact met me op.

Mijn opleidingen

Certified TRE Provider

Trauma & tension releasing exercises advanced course Japan with David Berceli

Lifecoach

HBO registeropleiding bij het Atma Instituut te Amersfoort

CPION geaccrediteerd

ambulance verpleegkundige

SOSA 208048 bij de Academie voor Ambulancezorg te Harderwijk.

intensive care verpleegkundige bb

NVIC registratie 06053178
BIG registratie 49027847630
 

Visie

"Wat er in je leven gebeurt, heb je niet altijd zelf in de hand, wel hoe je ermee omgaat"

Soms kan je vast lopen als er iets ergs in je leven gebeurt. Vaak is de oplossing in jezelf te vinden maar is het fijn als iemand daarbij helpt. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben jaren werkzaam in de acute gezondheidszorg en in mijn leven zijn minder leuke dingen gebeurd, ook ik ervaar dat het niet altijd even makkelijk is niet vast te lopen. Het is dan fijn als iemand je bijstaat, om je proces te begeleiden en je inzichten te geven.

Missie

Mijn doel is bewustwording van de gevolgen van onbewust opgeslagen traumatische ervaringen op ons systeem. Ik hoop daarmee burn-out, Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) en compassiemoeheid te voorkomen.

Aanpak

Met behulp van coach-tools onderzoeken we de gevolgen van de emotionele belasting van je werk of privé.
Vervolgens kijken we samen welke aanpak het beste bij jouw past om je te helpen weer in balans te komen.
Van daaruit krijg je handige tips en oefeningen mee om je weerbaarheid te versterken en te behouden.
Dit alles vanuit een no-nonsense benadering.