de politieagent verwoest

de politieagent verwoest

Ooit koos je er voor om politieagent te worden. Misschien omdat het jou uitdagend leek omdat het werk geen dag hetzelfde is. Je wilde actie, mensen beschermen en helpen. Ingrijpen waar nodig:
’Waakzaam en Dienstbaar'.

Daar sta je dan nu…

de pepperspray uit je ogen te tranen
verdoofd door de piep in je oren door de vuurwerkbom die je werd toegeworpen
met je hart in de keel door de onheil om je heen

Pas thuis krijg je door hoe geraakt je bent. Letterlijk door de klappen die je hebt opgevangen, de stenen en stokken die jouw raakte. Nu pas zie je zwellingen en wonden, voel je de blauwe plekken omdat de adrenaline die door je lichaam gierde je verdoofde. Om te kunnen overleven. Je lichaam blijft nog even in die aan-stand want veilig is het nog niet…er is nog de angst van het gevaar voor je collega’s die nu in het veld staan en wat brengt de dienst van morgen je?

De stad laat zijn verwoestingen zien maar wie ziet de verwoesting in de agent?

Wie ziet wat er kapot is gemaakt in jou?
Hier koos jij niet voor al die jaren geleden. Je ging voor mensen helpen, boeven vangen, goed doen. Je wist dat daar momenten en ervaringen zouden zijn die indruk gingen maken en waar je misschien even last van zou hebben ' de risico's van het vak'.
De rellen en het geweld tegen de politie en de gevolgen die dat heeft op hun persoon, heeft niets meer met het 'risico van het vak' te maken!

Mijn hart gaat uit naar hen die orde willen scheppen in deze chaos, die daar kwetsbaar op straat staan. Die misschien nu nog geen last hebben van de impact van al dit geweld maar pas over jaren. Doordat ons overlevingssysteem ons zo goed beschermt wanneer alles te veel wordt. Maar die beschermt ons niet voor eeuwig...
Stilstaan bij wat hier gebeurt, praten en, voor ons omstanders, vooral luisteren is het weinige wat wij kunnen doen!

Wil je diepe spanning loslaten zodat het zich niet vastzet in je lichaam, neem dan contact met me op. Ik leer je dan een zelfhulptechniek die naar mijn mening iedereen met een hoog-risico beroep zou moeten leren tijdens hun opleiding! Met TRE® Tension Releasing Exercises trigger je het oeroude mechanisme van loslaten: trillen. Zo heb je een lifeskill in handen om goed voor jezelf te zorgen in deze verwarrende tijd!

No Comments Yet.

Leave a comment