effect van TRE®

effect van TRE

effect van Tension Releasing Exercises

Ik beoefen TRE ruim drie jaar en heb vele voordelen ervaren zoals verlaging van mijn bloeddruk, minder rugklachten en gewrichtsklachten. Echter bleven de tremoren en ontladingen vaak tot aan mijn diafragma ( middenrif) en in mijn gelaat. Al jaren heb ik last van druk op mijn achterhoofd ( whiplash achtig na auto ongeval) en druk achter mijn oren met tinnitus. Die oren zijn mijn 'red flags' geworden. Zodra ik over mijn grenzen ga of stress ervaar, neemt de spanning bij het mastoid (achter de oren) en het oorsuizen toe.

TRE en tinnitus oorsuizen


Gaat TRE helpen bij het verminderen van de tinnitus?
Sinds een paar weken merk ik een verandering in mijn tremoren: vanuit de schouders gaan ook mijn nek en hals spieren mee doen. Nog wat schokkerig alsof ik nog ergens doorheen moet maar er is ontlading! Ik ben heel benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen en of het mij ook uiteindelijk van 'mijn vriend het eeuwig geluid' af helpt!?

Het lichaam doet het zelf in zijn/haar eigen tempo!
Regelmatig krijg ik de vraag of 'dit het nou is'. De tremoren die cliënten in het begin ervaren en het patroon dat zich blijft herhalen, is dat alles? NEE! Dat is waarom ik deze persoonlijke ervaring deel. Pas na jaren hebben de tremoren zijn weg gevonden naar mijn oren. Wie weet hoelang het duurt voordat daar de 'boel' is opgelost. Ook ik laat me begeleiden door een TRE-provider om me hier verder mee te helpen en onderzoek 'wat daar nog zit wat ik nog mag oplossen'. Ook een veel gehoorde vraag: Is het dan nooit klaar? NEE, en gelukkig maar! Wat mij betreft: hoe dieper ik kom, hoe mooier het wordt!!!
Dank aan de grondlegger van TRE: David Berceli

No Comments Yet.

Leave a comment