Post Intensive Care Syndroom

POST INTENSIVE CARE SYNDROOM

Heb jij op de IC gelegen of ben je een dierbaren van iemand die op de IC heeft gelegen? Dan kan deze periode een enorme impact op je hebben gehad. Zo heftig dat je er maanden later nog last van hebt! Naast allerlei lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, spierzwakte, kan je ook psychische klachten hebben zoals overprikkelt zijn en angstaanvallen. Mogelijk heb je PICS: Het Post Intensive Care Syndroom

Een opname op de IC , hoe kort dan ook, is altijd ingrijpend. Zoek laagdrempelig begeleiding. Sommige IC's hebben een nazorg poli maar het kan ook via je huisarts of specialist.

Bij mij kan je terecht als je gewoon een luisterend oor nodig hebt. Ik heb zelf jaren op de IC gewerkt, ook in COVID-tijd, en kan me makkelijk inleven in je verhaal en situaties voor je verduidelijken. Tevens kan je je begeleiden als je de IC nogmaals wilt bezoeken.

Daarnaast kan ik je ook begeleiden in het loslaten van wat zich heeft vastgezet in je lichaam tijdens deze ervaring. De spanning en angst in je lijf verminderen door je met Tension Releasing Exercises te begeleiden. Wanneer je weer in balans bent, kan je deze zelfhulp methode zelf toepassen. Zo word je niet afhankelijk van een therapeut : Tension Releasing Exercises.

referentie: TRE bij PICS/ het Post Intensive Care Syndroom

Tension Releasing Exercises hielp me met diep opgeslagen spanning loslaten. Doordat ik weken in coma heb gelegen, en de periode ervoor en erna niet van bewust ben, snapte ik soms niet waar ik nou zo angstig van werd en waarom ik zo moeizaam herstelde. Onder begeleiding van Angelique heb ik onbewuste trauma's kunnen loslaten. Ik heb de reacties van mijn lichaam en geest veel beter leren begrijpen op een tempo wat ik aankon-

Marlies ex-IC patiënt

No Comments Yet.

Leave a comment