wie ben ik?

wie ben ik

Lifecoach Baarn Geondheidscoach

 

 

 

 

 

 

Hallo, ik ben Angelique Pollen,  Gezondheids(zorg)coach met hart voor hulpverleners en mensen met gezondheidsklachten.

Sinds mijn zeventiende werkte ik in de gezondheidszorg als verpleegkundige op IC's en op de ambulance. In die jaren heb ik veel gezien en meegemaakt en ik geloofde erin dat ik hier op een gezonde manier mee omging. Dit veranderde van de ene op de andere dag. Tijdens een spoedrit reden we over een dijkje toen ik zonder een duidelijk aanwijsbare reden plotseling misselijk en benauwd werd. Toen ik me naar mijn collega draaide om hem te verwittigen, zag ik in een flits dat we langs een huis reden waar ik jaren ervoor een familiedrama had mee gemaakt. Ik kreeg kippenvel, rilde en vertelde mijn collega wat er gebeurde. Net zo snel als de misselijkheid en het benauwde gevoel kwamen opzetten, verdwenen die! Deze ervaring zette mij aan het denken. Mijn lichaam had eerder door waar wij reden dan mijn verstand: wat had zich nog meer opgeslagen in mijn lijf? Ook was het mij opgevallen dat ik mij, door simpelweg te trillen, binnen no-time weer goed voelde. Was dit dan de manier om die spanning  los te laten?

Ik ging mij verdiepen in TRE® en schoolde mij om tot lifecoach en TRE®- en SSP-provider. Zo leerde ik hoe geniaal het lichaam in elkaar zit om diep opgeslagen spanning en trauma op een veilige manier en volgens een oeroud mechanisme los te laten.

Vanuit mijn visie ‘ beter voorkomen dan genezen’ heb ik een coachpraktijk opgezet waar we samen kijken naar hoe belast je bent. Met behulp van verschillende coaching-tools help ik je weer in balans te komen. Handige praktische tips en oefeningen die je meekrijgt zullen er voor zorgen dat je alarmsignalen leert herkennen en jezelf in balans kunt houden. In de loop der jaren heb ik me gespecialiseerd in de Polyvagaal Theorie en heb met Tension Releasing Exercises (TRE) en het  Safe and Sound Protocol (SSP) bijzondere resultaten bij mensen die 'alles hebben geprobeerd' gezien!

wat heeft het mij gebracht?

Door regelmatig TRE te beoefenen is mijn lijf meer tot rust gekomen. Mijn lichaam staat altijd onder spanning, door kindtrauma en het werk dat ik deed. Migraine, gewrichts-en spierpijnen, hoge bloeddruk , allergiën en 'gewoon vaak ziek'  beïnvloedde mijn leven. Psychisch was ik snel uit het veld geslagen, alles kwam hard binnen. Is dat nu voorbij? NEE, maar door TRE  en bewust zijn van stressresponces zijn de lichamelijke klachten er minder vaak en minder heftig. Door TRE  en SSP voel ik mijn lijf beter waardoor ik beter mijn grenzen bewaak. Mijn stresshormoonspiegels houd ik zo laag waardoor stressgerelateerde klachten minder kans krijgen zich te manifesteren. Psychisch ben ik ook beter in staat pijn van nu te onderscheiden van 'oud zeer'  waardoor relativeren beter gaat. Door bewuster te zijn geworden van mijn kracht, ben ik beter gaan luisteren naar mijn intuïtie. Dit helpt mij bij grenzen aangeven.

Het is dus niet alleen de ontlading maar ook de bewustwording, die inmiddels zo geíntegreerd is in mijn dagelijks leven, wat mijn leven zoveel fijner heeft gemaakt!

In gesprek met grondlegger David Berceli:

Mijn opleidingen

SSP Safe & Sound Protocol provider

Ils Unyte integrated listening

Advanced Certified TRE Provider

TRE® mentor i.o., Trauma & tension releasing exercises advanced course Japan en Amsterdam with David Berceli

Lifecoach

HBO registeropleiding bij het Atma Instituut te Amersfoort. Karakterstructeren en Overlevingsmechanismen bij LLF ( 20 trainingsdagen)

CPION geaccrediteerd

Karakterstructuren en Overlevingsmechanisme

Neuro-affectieve ontwikkelingspsychologie en Interventies bij LFF Instituut

 

ambulance verpleegkundige

SOSA 208048 bij de Academie voor Ambulancezorg te Harderwijk.

intensive care verpleegkundige bb

NVIC registratie 06053178
BIG registratie 49027847630

Visie

Tijdens mijn werk in de gezondheidszorg kwam ik er steeds meer achter dat veel lichamelijk en psychische gezondheidsproblemen worden veroorzaakt of verergeren door spanning, stress en trauma. De reguliere zorg staat daar te weinig bij stil en dat zorgt voor onnodig veel leed. Met behulp van  complementaire zorg kan je zelf regie nemen in het verbeteren van je weerstand dus je gezondheid. Door oeroude loslaat mechanismen zoals trillen weer toe te laten in ons leven, en door weer te leren luisteren naar de signalen die ons lichaam ons geeft bij onveiligheid, kunnen we zelf beter reguleren. Dit heeft een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid!

Missie

Integratieve zorg in Nederland! Samenwerking tussen de reguliere zorg en complementaire zorg. Mijn doel is bewustwording van de gevolgen van stress en onbewust opgeslagen traumatische ervaringen op ons systeem, onze gezondheid. En hoe we dat met onze oeroude mechanismen zoals TRE® en Polyvagaal Theorie kunnen resetten! Die lifeskills van toen DE lifeskills van NU maken!

Aanpak

Met behulp van coach-tools onderzoeken we de gevolgen van stress, spanning en of de emotionele belasting van je werk of privé.
Vervolgens kijken we samen welke methode het beste bij jouw past om je te helpen weer in balans te komen. Mijn aanpak geeft inzicht in belemmerende patronen en helpt loslaten wat zich heeft vastgezet in je lijf. Zo herschrijf je banen voor een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid!
Van daaruit krijg je handige tips en oefeningen mee om je weerbaarheid te versterken en te behouden.
Dit alles vanuit een no-nonsense benadering.