workshop en lezing vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

workshop en lezing vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

 

lezing voor gezondheidszorg workshop voor hulpverleners

De workshop en lezing vitaliteit en duurzame inzetbaarheid wordt op maat gemaakt naar de wensen van het bedrijf. De deelnemers krijgen uitleg over ons stress systeem, wat de gevolgen zijn voor de gezondheid en wat hieraan te doen. Hands-on tips en trics om tijdens het werk stress los te laten. Daarnaast maken ze kennis met  twee zelfhulptechnieken die desgewenst ervaren kunnen worden tijdens de workshop.

workshop speciaal voor hulpverleners zoals gezondheidszorgmedewerkers

Jij zorgt, wie zorgt voor jou?

Enthousiaste deelnemers tijdens de workshop voor PEER-supporters van het OLVG en AMC:

 https://www.linkedin.com/feed/update   /urn:li:activity:6454965402173870080

'Jij Zorgt wie zorgt voor JOU' draait om jou als dienstverlener, hulpverlener. Even geen aandacht naar de ander maar naar jezelf!

Hulpverleners lopen vergroot risico op PTSS, door wat ze zien, horen, ruiken en beslissen, de 'netvliesvervuiling'.

Raken uitgeput door het steeds maar mee leven,compassiemoeheid of compassie -fatique.

Burnout ligt op de loer door de werkdruk, het uitzichtloze en gebrek aan waardering.

Daarbij zijn er vaak nog 'lijken in de kast', de hulpverleningen die niet goed zijn gelopen waardoor schuld gevoel en schaamte kan leiden tot depressieve en suicidale gevoelens, de 'secondvictims'.

Ben je dan ook nog PEERsupporter of #BOT-team dan loop je ook nog extra risico door 'plaatsvervangendetraumatisering' door het horen van andermans trauma!

Dat is nog al wat! Vòòrkomen kunnen we dit jammer genoeg niet maar wel de kans verkleinen! Signalen leren herkennen, grenzen leren voelen en aangeven kan preventief werken of de ernst verkleinen.

Door TRE: Tension Releasing Exercises word je meer bewust van wat er in je lichaam gebeurt en ben je in staat beter voor jezelf te zorgen. Je kunt zelf je stress ontladen en (oud) trauma loslaten door 'het trucje van je lijf'. Je staat je lichaamseigen manier van ontladen weer toe, hoe makkelijk is dat!!!

Gun je jezelf, je collega's, je  medewerkers dit 'trucje van je lijf' en boek een workshop of lezing! Neem vrijblijvend contact met me op om de mogelijkheden te bespreken! https://www.traumastressrelease.com/contacts/

No Comments Yet.

Leave a comment