stoppen met knarsentanden

zelf stoppen met knarsentanden met behulp van luistertherapie!

oorzaak nummer 1 bij bruxisme oftewel knarsentanden is STRESS en SPANNINGEN!

Hoe gaat het Safe & Sound Protocol luistertherapie je daar bij helpen?

De muziek die je gaat beluisteren is zo gefilterd dat het je gehoorspiertje weer op de juiste spanning helpt. Is dat spiertje niet op de juiste spanning dan geeft het in signaal naar je zenuwstelsel dat je alert moet zijn omdat er gevaar is. Kijk maar naar de dieren die hun oren spitsen bij gevaar! Dat doen wij mensen ook! Dieren schudden zich daarna uit zodat de spiertjes kunnen ontladen maar wij mensen doen dat niet meer. Gelukkig kunnen we ons daar wel zelf bij helpen door trilling van muziek.

Is eenmaal de stapedius, je gehoorspiertje weer in balans dan volgen nabij gelegen spiertjes ook. Zolang je zenuwstelsel dus het signaal ' het is veilig' blijft houden, zal het een uitwerking hebben op je hele lijf.

Zo ontspant het de spiertjes bij de kaken en wordt het knarsentanden minder.

Stress en spanning loslaten door muziek te luisteren waardoor je zenuwstelsel van 'aan' naar 'uit' gaat, heeft een positief effect op alle stress gerelateerde gezondheidsklachten.

Denk aan hoofdpijn, buikproblemen, chronische hyperventilatie, pijn bij fybromyalgie, vermoeidheid bij longcovid, M.E. Frosen shoulder, rugklachten en ga zo maar door. En het kan zelfs een positief effect hebben op de ziekte van Parkinson en Multiple Scleroses (M.S.) door de uitwerking op de Nervus Vagus.

Mentaal geeft het je een gevoel van veiligheid en verbinding met jezelf. Je Social Engagement System versterkt wat je zult merken in een meer soepele contact met anderen!

Heb jij spanningsgerelateerde klachten neem dan vrijblijvend contact op om te kijken of SSP Safe & Sound Protocol wat voor je is. info@traumastressrelease.com 06-20725253

voor meer informatie: https://traumastressrelease.com/de-polyvagaal-theorie-en-tools-als-tre-en-ssp-luistertherapie/

No Comments Yet.

Leave a comment