adopZIE

de geAdopteerde-coach

zien en echt gezien worden

kijken en echt durven kijken

wie ben ik eigenlijk echt en word ik wel gezien voor wie ik echt ben’

zijn vraagstukken die voor velen al lastig zijn maar voor een geadopteerde ( afstandskind, pleegkind , ‘aangenomen kind’, donorkind)  extra complex kan zijn.

Jezelf ècht zien en erkenning krijgen voor jouw gevoelens, is een heel proces die bemoeilijkt wordt door een  onveilige start. Door de vroege stress ontwikkel je overlevingsstrategieën en overtuigingen die niet helpend zijn. Ambivalente gevoelens kunnen voor loyaliteitsconflicten zorgen.

Het is een uitdaging om te weten wie je werkelijk bent zonder je geschiedenis te kennen. Was er ruimte om te ontdekken? Kon je zijn  wie je echt was, inclusief je verschillen? Of heb je op jonge leeftijd geleerd om je aan te passen, waardoor je eigen identiteit naar de achtergrond verdween?

Ook kan je ambivalente gevoelens ervaren, Hoe ga je hier mee om . Werden die gevoelens geaccepteerd? Kon je er openlijk over praten?  Gevoelens van schuld en schaamte kan voor  innerlijke worsteling zorgen. Echte innerlijke rust is moeilijk te vinden.

De onveiligheid die je op jonge leeftijd hebt ervaren, activeert verschillende reacties in je lichaam om te overleven. Je activerende zenuwstelsel wordt geactiveerd, waardoor je waakzaam en alert wordt met een focus op gevaar. Tegelijkertijd heeft je rustgevende zenuwstelsel moeite om zijn werk te doen en je naar een gevoel van veiligheid en verbinding te brengen. Deze langdurige stress in je lichaam voelt normaal aan omdat je er al op jonge leeftijd aan gewend bent, maar kan op latere leeftijd leiden tot gezondheidsproblemen, waaronder serieuze aandoeningen en onverklaarbare klachten. (SOLK, ALK, GHIA)

adopZIE coaching helpt echt te durven kijken wat jouw pad was en is.Zien wie je echt bent en mag zijn!  Je gaat mechanismen beter begrijpen en los laten wat zich heeft vastgezet in je lijf. Waar mogelijk herschrijven we de banen in je systeem zodat ook jij een luchtiger pad kan bewandelen. Ik  begeleid je op je weg naar helder zicht en waar het wazig blijft, naar acceptatie.