Blog

boodschap uit de natuur

‘voor burnout of PTSS moet je toch wel een bepaald typetje zijn’

Boodschap uit de Natuur

Een week na de heftige storm die over het land raasde, liep ik in het bos. Overal lagen losse takken en zag ik omgewaaide bomen. De wind had goed huis gehouden. Hoge bomen, smalle bomen, dikke takken, bomen met wortel en al, het maakte niet uit; groot of klein was geknakt of omver. Zo ook op dit pad waar een paar bomen als dominosteentjes om leken te zijn gegaan. Een relatief dun boompje bovenop een knoepert die met wortel en al omgegaan was. Eromheen een verscheidenheid aan bomen die zich niet staande wisten te houden tijdens de enorme storm. En dat zette me aan het denken.

Hoe sterk moet je zijn om niet om te gaan? Wat zegt het als jij die boom bent met mega wortels en toch omgaat? Wie of wat sleur jij mee in jou storm? Welke boom symboliseert jou?

 

Het deed me denken aan een uitspraak die ik wel eens hoor:

      'voor burnout of PTSS moet je toch wel een bepaald typetje zijn'

Kijkend naar het slagveld van bomen denk ik aan de onwetendheid, vooroordelen en overtuigingen die ten grondslag liggen aan dat soort uitspraken. De bomen chaos heeft me weer inzichten gegeven. Verrast van wat de natuur aan vragen en antwoorden biedt, vervolg ik mijn wandeling en verwonder me over de toepasbare symboliek voor in mijn eigen leven: dank je Moeder Natuur!

TRE groepslessen of individueel traject?

TRE groepslessen of individueel traject?

waar kies ik voor?

Tension releasing Exercises is zowel individueel als in een groep aan te leren en te beoefenen. Afhankelijk van je klachten en doel stellen we samen een pakket samen die bij je past. Dit kan variëren van drie sessies waarna je thuis zelf aan de slag kan tot bijvoorbeeld een jaar  traject intensieve begeleiding.

Soms is iemand zo uit balans dat er meer nodig is dan TRE. Ik ben gecertificeerd Lifecoach en gebruik meerdere tools in de begeleiding. Veiligheid staat voorop en ik verwijs dan ook laagdrempelig door waar nodig!

2018 TRE voor IEDEREEN

2018 TRE voor iedereen!!! Ook jij kan lichamelijk en geestelijk profiteren van TRE. Door een serie simpele oefeningen activeer je een zelf gecontroleerd trillen, je natuurlijke manier van reageren bij stressvolle en traumatiserende situaties. Door deze neurogene tremoren ontspan je op een dieper nivo! Leer meer hierover en ervaar het nu met 10% korting!!! éénmalig…
Lees verder

TRE grondlegger David Berceli in Nederland maart 2018!

Als we zo gemakkelijk gestrest kunnen raken, moet er ook een mogelijkheid zijn om dat, met hetzelfde gemak, weer te ontladen … https://youtu.be/ceNaQfk9HZs TRE grondlegger David Berceli in Nederland maart 2018! Tijdens de TRE Advanced Course in Koyasan Japan mocht ik spontaan een klein moment van David's tijd vragen naar de voordelen van TRE voor…
Lees verder