Blog

TONG RELEASE

by in Gezondheid, Safe and Sound Protocol, Tension Releasing Exercises april 15, 2024

O.k.! …ik geef toe dat Tension Releasing Exercises soms vaag en raar is. Vooral wanneer iemand gaat releasen waar je het niet verwacht!

Zoals een tong, daar sta je toch niet bij stil maarrrr de tong is een spier dus waarom ook niet!

Mond, kaak spanning en daarbij passende ontladingen zien we vaak. ‘Wat heb je allemaal geslikt, wanneer heb je je kaken op elkaar gehouden’ resulteert in klapperende kaken en trillende lipjes. Ook zie ik het bij angst voor de tandarts en bij seksueel misbruik.

Deze dame kwam voor heel wat anders maar was wel een week eerder bij de tandarts geweest. Dat was geen aangenaam bezoek geweest en haar angst voor de tandarts had ze vooral gevoeld door de spanning in haar kaken . Tijdens de sessie voelde ze kleine snelle fibraties in haar tong. Een vreemde gewaarwording maar bij het voelen hoe ze het zelf kon stoppen, konden we het met nieuwsgierigheid onderzoeken en laten releasen.

Na de release viel haar op dat haar tong veel meer ontspannen in haar mond lag. Hierdoor voelde ook haar kaken meer ontspannen aan.

Ongemerkt bouwen we ook op plaatsen waar je het niet verwacht spanning op en dat kan ons dus veel informatie geven over wat er speelt in je leven.

👉 Hoe voelt jouw tong in je mond?
👉 Heb je wel eens releases van kaak, mond , tong?

👉 Ervaar je spanning in dit gebied en wil je je onderzoeken of je dat verminderen kunt?

Herken je dat je getriggerd wordt door je trauma van seksueel misbruik wanneer je naar de tandarts gaat of nadat je bent geweest?

Of heb je door andere oorzaken angst voor de tandarts?

Ik help je graag bij het verlagen van je responses.