TSR

traumastressrelease


Wil je meer invloed uitoefenen op je welzijn, je weerstand en je gezondheid? Verlang je naar meer bewustzijn van de signalen die je lichaam je geeft? Merk je dat spanning je gezondheidsklachten verergeren? Heb je behoefte om vooral aan de hand van fysieke ervaringen te werken aan balans en je gezondheid?


Hoe zou het zijn om meer inzicht te krijgen in je zenuwstelsel in verhouding tot je welzijn? En daar zelf invloed op uit te oefenen voor een optimale balans tussen lichaam en geest?


Dat kan met TSR oftewel: Trauma Stress Release. TSR richt zich op het verminderen van spanning en stress in je lijf met als doel een optimale balans tussen een gezonde geest en vitaal lichaam te creëren. Hierbij zet ik verschillende technieken in, waaronder Tension Releasing Exercises (TRE®) en SSP (Safe and Sound Protocol en de Polyvagaal Theorie Therapie.

Wil je diepe spanning loslaten leren loslaten met behulp van TRE®? Wil je beter je grenzen voelen door te leren ‘spelen’ met de signalen van je lichaam vanuit de Polyvagaal Theorie? Heb je last van belemmerende overtuigingen of overlevingsstrategiën die je wilt onderzoeken en herstructureren met bijvoorbeeld Voice Dialoque of natuurcoaching? Alles staat met elkaar in verbinding en dat maakt de holistische aanpak van TSR uniek: op een luchtige speelse wijze, met humor en diepgang gaan we de voor jou spelende thema's transformeren!

wat is de Polyvagaal Theorie?

De theorie geeft inzicht in het autonome zenuwstelsel en leert je de overlevingsrespons af te remmen of juist te activeren. Invloed hebben in welke taak je je lichaam voor je laat uitvoeren: actie of ontspanning.
Hoe reageer ik op stress, waar sta ik op de stressladder, wat zijn mijn overlevingsstructuren en overtuigingen zijn vragen die zichtbaar worden. Door te leren voelen welke signalen je lichaam je geeft en daarop te acteren doorbreek je belemmerende patronen.
Door te leren hoe jij invloed kunt uitoefenen op wat jouw zenuwstelsel je vertelt, krijg je invloed op het welbevinden van jouw lichaam en geest.

Zo heb je invloed op hoe je reageert op stressvolle situaties voor een harmonieuzer leven!

wat is Tension Releasing Exercises?

Tension Releasing Exercises is een even simpele als doeltreffende methode om spanning, stress en onverwerkte emoties los te laten. Het brengt in beweging wat zich vast heeft gezet in je lijf.
De methode bestaat uit een serie fysieke oefeningen die het natuurlijke ontladingsmechanisme triggeren. Het spontane trillen dat hierdoor ontstaat, geeft een uitweg aan vastgehouden spanning. Hierdoor kan het lichaam terugkeren naar zijn natuurlijke ontspannen staat.
De trilling die met TRE geïnitieerd wordt, schudt de zenuw die voor ontspanning zorgt wakker. Hierdoor worden je stresshormonen verlaagd wat je immuunsysteem weer versterkt!

Zo leer je ontspannen en je lichaamssignalen in te zetten voor een optimale gezondheid!

wat is Safe and Sound Protocol?

SSP is een passieve, evidence based luistertherapie om het zenuwstelsel te kalmeren. Het is ontwikkelt door Stephen Porges die tevens de Polyvagaal Theorie heeft beschreven.

Veel lichamelijke en psychische klachten komen voort uit ontregeling van het autonome zenuwstelsel. Met name de Nervus Vagus, het parasympatische zenuwstelsel, werkt dan minder goed. Door deze te prikkelen door speciaal geprepareerde muziek, worden prikkels beter gereguleerd en komt het zenuwstelsel tot rust.

Een zenuwstelsel dat continue op de waakzaamheid-stand staat mag loslaten en weer veiligheid ervaren. Met gevoelens van rust en veiligheid, verbondenheid met jezelf en anderen tot gevolg! https://integratedlistening.com/ssp-safe-sound-protocol/

TRE® Polyvagaal Theorie