Blog

STEM JE OREN NAAR RUST

by in Safe and Sound Protocol, Uncategorized januari 10, 2024

SSP Safe& Sound protocol inzetten ter voorbereiding van een operatie:

Wat een mooi begin van het jaar met deze luistertherapie sessie die ik samen met mijn hond mocht geven. Mijn client heeft een operatie ondergaan waarna zij niet meer kon ontspannen. Nu moet ze binnenkort weer onder het mes en dat geeft natuurlijk nog meer stress. Met TRE en de luistertherapie proberen we haar zenuwstelsel weer in balans te krijgen.

Bij stress, spanning of trauma spannen mensen hun spieren aan, waaronder de oorspier. Hierdoor kunnen ze beter hoge en lage tonen van gevaar waarnemen, maar ze merken minder van frequenties die helpen bij het voelen van veiligheid, zoals een menselijke stem. Dieren vertonen ook dit gedrag: ze spitsen hun oren om gevaar te detecteren en ontspannen ze weer nadat het gevaar is geweken. Mensen doen dit ook, maar vaak blijven hun oren afgestemd op het waarnemen van signalen van gevaar, waardoor het lichaam in een continue staat van alertheid blijft.

Soms spannen de oorspiertjes zich zo vroeg in het leven aan dat mensen niet eens weten hoe het voelt wanneer ze goed zijn afgestemd. De vraag rijst dan: Hoe voelt ontspanning, verbinding en veiligheid eigenlijk?

Met SSP (Safe and Sound Protocol) brengen we gefilterde muziek het middenoorspiertje terug naar de juiste spanning, zodat het zich richt op geluiden van veiligheid in plaats van gevaar. Dit herstelt de signalen dat het veilig is en versterkt de werking van de rustgevende zenuw, de Nervus Vagus.

Het ervaren van dit proces in het zenuwstelsel kan spannend zijn en gepaard gaan met fysieke, emotionele en mentale reacties. Om dit veilig te kunnen doorlopen, is het prettig om iemand bij je te hebben om te co-reguleren.

In deze sessie mocht ook mijn hond Lotte assisteren! Honden voelen van nature aan waar spanning zit en hoe dat los te laten, Wat een mooie spiegel. Terwijl mijn client in een diepe ontspanning kwam door de muziek, kwam ook Lotte helemaal tot rust! Wat een mooie wisselwerking. Hopelijk kan mijn client meer in rust de operatie ondergaan en helpt het haar bij het herstel.

Een zenuwstelsel in balans en het voelen van verbinding en veiligheid heeft vele fysieke, emotionele en mentale voordelen. Verlang jij ook naar die rust in je hoofd en lijf kom dan   SSP  ervaren (met of zonder Lotte) .

Wist je dat er naast Dysney voor kinderen,  Modern en Klassiek er nu ook een instrumentale versie is?

Wist je dat je het protocol 4 x per jaar mag herhalen en dat daar gereduceerde prijzen voor zijn?

Wist je dat dit protocol toepasbaar is binnen bedrijven ter verbetering een veilige werk omgeving en versterken van de gezondheid dus minder uitval!